מתי נצטרך מערכת הגברת לחץ מים ומה זה אומר?
הלחץ שיוצרים מי השתיה ומי הרחצה הזורמים בצנרת נמדד בערכים שנקראים בר. צנרת המים מעבירה כל העת מי שתיה בלחץ שמתגבר על כוח המשיכה ובא לידי ביטוי בכל פתיחת ברז, הדחת אסלה, רחצה. בזכות לחץ מים מינימלי של כ-3 עד 5 בר בממוצע, יכולים המים לטפס אפילו לקומות גבוהות למדי. אבל מסיבות שונות, עשוי לחץ המים לרדת. כאשר זה קורה, זרזיף המים בלתי מספיק או שכמעט לא יוצאים מים כלל. אם אין מספיק מים, נדרשת שיטה מוצלחת לצורך הגברת לחץ מים. מתי נצטרך מערכת הגברת לחץ מים ומה זה אומר? נסביר מתי בדיוק נזדקק לכך ואיך פותרים את הבעיה.
מתי נצטרך מערכת הגברת לחץ מים ומה זה אומר? מהן הסיבות לכך שאין לחץ מים בצנרת
כמה סיבות עיקריות עשויות להביא לכך שאתם מגלים כי לחץ המים בברזים נמוך יותר מבעבר:
- ספיקת מים נמוכה בצנרת העירונית המרכזית – אם הצנרת העירונית מגלה ירידה בלחץ המים בשל עבודות תחזוקה או מסיבות אחרות, הדבר ישפיע גם על הצנרת בבניין שלכם.
- אבנית וסתימות – צנרת, במיוחד של מים חמים, נסתמת עם הזמן בשל אבנית. גם קורוזיה, חול וגורמים אחרים עלולים לגרום לסתימות שמפחיתות את המעבר החופשי של מים.
- התיישנות – צנרת מיושנת עלולה להתקשות בהעברת המים בכמות רצויה לפרק זמן נתון. בנוסף, תחזוקה לא מספקת של מאגר המים בבניין עלולה להביא גם היא לירידה בלחץ המים.
השיטות המובילות להגברת לחץ המים
על מנת להגביר את לחץ המים ניתן לפנות לגורמים בעירייה לצורך שיפור התשתית העירונית. לפעמים, ניתן יהיה להחליף ברז שהתמלא באבנית או צנרת פגומה או סתומה. תוכלו לנסות פעולה כמו החלפת הדוש באמבטיה, אך במצבים שבהם השיטות הללו לא עובדות, הגברת לחץ מים תתבצע באופן שונה.
השיטות המתקדמות ביותר מאפשרות שיפור הלחץ וזרימת מים חופשית על ידי מערכת משאבות הגברת לחץ מים, למערכת קיים פיקוד אלקטרוני או אחר, שנועד לווסת את המשאבה על פי צריכה ברגע נתון. מערכת מסוג זה תאפשר הזרמת מים טובה יותר, גם לקומות גבוהות, בבניינים משותפים. ספיקת המים תאפשר לכם ליהנות מזרימה מיטבית בכל הברזים, במקלחות ובדוש.