הגברת לחץ מים באמצעות הידרופור
הגברת לחץ מים באמצעות הידרופור
ככל שנבנים בניינים ומבנים גבוהים יותר, כך מתגלה כי מערכת המים מתחילה "לזייף". כלומר, מתברר שספיקת המים חלקית או שהלחץ בצנרת איננו מספיק. הפתרון המתבקש להגברת לחץ מים הינו התקנה של משאבה או מערכת משאבות, שחשוב לבחור בהם על פי תנאי השטח וגובה המבנה. הגברת לחץ מים ניתנת לביצוע באמצעות שיטות שונות, כגון משאבות בשילוב הידרופור, משאבות בשילוב מערכת אלקטרונית, שימוש במשנה תדרים ועוד. לכל בעיית לחץ מים, מוזמנים ליצור עימנו קשר להתקנת המערכת הטובה ביותר בשבילכם והפעם – הסבר ממצה על אופן פעולת המשאבות עם הידרופור.
איך פועלת משאבת הידרופור
מערכת הגברת לחץ מים מסוג זה פועלת על בסיס פרסוסטרט בשילוב מיכל הידרופור. באופן תיאורטי, ניתן היה לתכנן משאבות שתפעלנה בצורה מתמדת ובלתי פוסקת, אך זו צורת עבודה לא יעילה. אין צורך לבצע הגברת לחץ מים, כאשר אף אחד מהדיירים איננו זקוק למים לרחצה, לנטילת ידיים וכדומה. תכנון המערכת מבוצע כך שרק בשעה שמזוהה ירידה בלחץ המים בצנרת, תיכנס המשאבה לפעולה.
אספקת מים בלחץ מספק נעשית על ידי דחיסת מים לתוך מאגר, מיכל ובו כמות מים המחושבת על פי גודל המבנה או צרכי לחץ המים. זיהוי לחץ המים ברגע נתון נעשה על ידי מכשיר המודד לחץ. מכשיר זה נקרא פרסוסטט והוא בעצם מעין מתג שאחראי ברגע הרצוי להפעלת המשאבה. משאבת הידרופור מקבלת התראה על ירידת לחץ כאשר צרכנים השתמשו במים ברמה כזאת שהביאה להתרוקנות מסוימת במיכל האגירה הנמצא לרוב במקום מוגבה. ברגע הנדרש, כאשר המשאבה החשמלית מקבלת את ההוראה, נשאבים מים ומועלים אל המיכל. כך נשמר הלחץ הגבוהה במיכל.
מה עושים אם ישנה תקלה במשאבת הידרופור
כל משאבה נזקקת לתחזוקה מעת לעת. הטוב ביותר הוא להקפיד על שגרת תחזוקה, תפעול וטיפול, כך שתמיד תתקיים זרימת מים בלחץ תקין. אם בכל זאת נראה שמשאבת המים פועלת בצורה חלקית או שיש תקלה במיכל האגירה, פנו אלינו. המסנן – התקנה, טיפול, תחזוקה של מגוון מערכות להגברת לחץ מים, לצרכים ביתיים, מוסדיים וארגוניים.